14.12.2016

Käpykori

Hain männynkävyt varastosta. Leveä rottinkikori tuli täyteen.

Kori vastaa kukka-asetelmaa ja on vaivaton toteuttaa. Joskus pääsiäisen alla kaadan kävyt takaisin pahvilaatikkoon odottamaan syksyä.

Kuusenkävyt olisivat jouluisia, mutta niitä on vaikea löytää. Pitäisi sattua kesällä paikalle juuri oikeaan aikaan, että saisi nättejä harrikäpyjä. Sitä paitsi oravat syövät melkein koko sadon.

Männynkäpyjä riittää. Sukulaisen mökin nurkalla yksi ikihonka pudotteli kananmunan kokoisia. Sanoinkin, että olin poiminut tiun käpyjä.

Kori on nyt eteisessä. Kun katson sitä, tuntuu maalaiselta.

3 kommenttia:

 1. Äiti teki tiiviistä männynkävyistä kauniita kuusenkoristeita maalaamalla ne hopeavärillä. Voisin tehdä minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli samanlaisia, mutta isä maalasi kuusenkäpyjä. Hopeakävyt kestivät vuosikymmeniä, ja niitä saattaa olla vieläkin jonkun sukulaisen hallussa. Uusia voisi tosiaan tehdä.

   Ensi kesänä täytyy hankkiutua maalla käpymetsälle oikeaan aikaan. Kerran toin muovipussillisen käpyjä salaman kaatamasta kuusesta, mutta kyyditsin ne heti biojäteastiaan. Kun nimittäin kaadoin kävyt parvekkeen lattialle, niistä alkoi juosta jos minkälaisia pieniä ja vähän isompia otuksia. Nopeimmat sain kiinni sisältä kuivaruokakaapin edestä.

   Poista
  2. Muistelmiin ei pidä luottaa. Sekoitin käpykuusen siihen, joka oli nurin keskellä metsää ja jossa näkyi tummia kärventyneitä juovia. Tämä pihakuusi joutui myrskyssä tuulenpuuskan kynsiin.

   Poista