Siirry pääsisältöön

Kuu kaupungissa

Taivaan kivenmurikka yllättää, kun sen näkee elementtitalojen välissä. Silmä on tottunut kylämaisemaan.

Kohtaamisia alkaa odottaa: uusi kapea kihlasormuskuu, simassa lionnut sitruunanlohko, keltainen kiekko metsän mustalla sahanterällä, juuston kuiva viimeinen neljännes.

Maitokuuta ei muista, mutta sitten se ilmaantuu taas aseman päälle.

Näitkö eilisen punertavan jättipallon iltahämärässä? Ensin en uskonut sitä Kuuksi, kun katsoin taivaanrantaa junan ikkunasta Kalasataman kohdalla.

Kommentit

 1. Näin sen. Lähdin ajamaan kauppaan ja kääntyessäni isolle tielle huomasin valtavan pallon nousevan metsän rajasta. Katselin missä voisin pysähtyä kuvaamaan mutta takana tuleva liikenne esti sen. Kerran kotiin päin ajaessa olisin halunnut pysähtyä kuvaamaan hienoa auringonlaskua, mutta silloin pysäkit oli jo täynnä autoja, joista sojotti käsiä, kännyköitä ja kameroita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi hieno, ehdottomasti valokuva-ainesta. Ja loi tummaan maisemaan viimeisten keltaisten puiden kanssa upean syystunnelman.

   Poista
 2. Kuu on nyt todellinen superkuu. Se on jättikokoinen vielä aamullakin katsottuna. Kaikki kraaterit ja muu kuun pinnanmuodostus näkyy hyvin paljaillakin silmillä, saati sitten tehokkailla kiikareilla syynättynä. Ulkona on yöllä normaalikuutamoa valoisampaakin. Aamulla kuun lähellä ovat näkyneet poikkeuksellisen kirkkaina myös Venus ja Mars.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisin eilisaamuna näin duunata kahvia pelkässä kuunvalossa!

   Poista

Lähetä kommentti