11.4.2017

Kuitenkin valoPaha maailma hivuttautuu jokapäiväiseen, näihin asti suojattuun elämääni. Heippa vaan, urbaani lintukoto. Joku voi ajaa kuorma-autoa.

Tuttu sanoi, ettei pian uskalla astua ovesta ulos, kun hengenlähtö on lähellä missä tahansa.

Aion edelleen kieltäytyä pelkäämästä ja käpertymästä. Totta kai järkevä ihminen varoo, mutta kun ostoskadulla tapahtuu, ajatus ei välttämättä ehdi hälyttää. Kaikki on riskipeliä.

Kriisikoulutuksessa fundeerasin, ettei minulla ole aavistustakaan siitä, miten reagoisin äkkikauhuun. Toivottavasti en saa ikinä tietää.

Arvelin, että kestäisin kyllä tylsiä päiviä ja öitä läppärin ääressä. Sydänalaa nakertavaa huolta. Kurjaa sapuskaa. Niitä idiootteja, joiden kanssa olen melkein eristyksissä viikosta toiseen.

Hitaansitkeä tätiurheus ei auta yllättävien iskujen maailmassa. Kokemukset eivät ole valmistaneet mihinkään tällaiseen.

Kuitenkin, jotenkin, haluan pysyä valon puolella, vaikka ympärillä synkkenee.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Joku ajaa kuorma-autoa ideologiansa (kuvitellun tai muuten vaan tarttuneen, ehkä joku jopa mietityn) takia. Joku ajaa humalassa ilman mitään ajatusta. Todellakaan ei mitään ajatusta. Joku ajaa ylinopeutta ja jotain menee pieleen. Äkkiseltään ajattelisi, että vain yksi olisi tahallinen teko, mutta kaikki nuo tapaukset ovat. Tahallisia. Valintoja.
  Ja aina ne osuvat jonkun kohdalle.
  Muistan Pietarin metron portaat. Tuntui, että oli jo minuutteja seissyt portaissa ja kun katsoi vuoroin ylös ja alas, niin portaat vain jatkuivat molempiin suuntiin. Voin kuvitella, mikä paniikki siellä on ollut pommin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhrin kannalta on tietysti se ja sama, mistä syystä tappaja / kitumaan jättäjä kuormuriaan ajaa. Nämä teot tulevat kuitenkin noiden muiden lisäksi, ja toiminta on kyllä minusta eriluonteista. Ihan kuin sotahulluus kuplisi taas ihmiskunnassa. (Se Leonard Woolfin epidemic among human beings, jota siteerasin itsenäisyyspäivän merkinnässäni helvetin sukupolvista.)

   Pietarin metro kuulostaa hirveältä loukulta, kun räjähtää eikä kukaan tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Minusta Helsingissä olisi jo ihan tarpeeksi kauheaa, vaikka metrosta näkee suuren osan ajasta ulos. Toivottavasti puolkunnan katkerat eivät saa ideoita päähänsä.

   Poista