16.3.2017

Citylinnut karjuvat puissa

Mustarastaan aamukonsertti käynnistyy pimeässä neljän tienoilla.

Pariskunta jäi syksyllä hyppimään pensaiden alle. Nyt uros kuuluttaa reviirin rajoja. Se on valmis kilpailijoiden paluuseen ulkomailta.

Huilutelkoon. Käännän kylkeä ja nousen väliajan jälkeen, kun taas soi.

Talvi autio,
lauluton

Oravat siirtyivät muualle heti lokakuussa, kun olivat ahmineet tammenterhot loppuun.

Myös varisparvet katosivat. Pyörällä kulkeva pullamummo arkaili varmaan peilijäisiä kelejä, ja vaakut ovat liian fiksuja päivystämään, jos känttyä ei toimiteta.

Viime yönä kolmen rusakon kopla askaroi puskanjuurissa ensimmäisen kerran moneen kuukauteen. Hengissä siis ovat ja pitävät edelleen yhtä.

Kevätheviä
oksalla

Maaliskuun perinnelintu talitiainen karjui eilen pihassa. Voimallinen äs-TII-TII-TII-TII-TII kilpaili autojen hurinan kanssa. Enpä ole ikinä kuullut mokomaa huutoa.

Myös harakat ovat lieheillään. Tammessa keikkui äsken kaksi ja kolmas ropisteli kynsineen peltisellä ikkunalaudalla.

Se tiainen huolettaa. Mitä kaupunki tekee ihmisille, kun linnuillekin käy noin?

4 kommenttia:

 1. Ole hyvilläsi ettei pullamummo käy enää. Ne käntyt keräävät rottia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Rotathan ovat lisääntyneet hurjasti täällä Cityssä. Lehdet kirjoittavat niistä vähän väliä.

   Poista
 2. Täällä maalla on jo näkynyt kurkia ja joutsenia, mutta mustarastasta en ole vielä päässyt kuulemaan, vaikka niitäkin kuulemma jo on. Sen sijaan tikka on nakuttanut ahkerasti jo pitkän aikaa. Ja jänikset ovat runsastuneet aivan valtavasti! Missä ovat paikkakunnan ilvekset, jotka pitävät kantaa kurissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovatko jänikset käytelleet hampaitaan puutarhassa? Ennen maalla ne jyrsivät omenapuita. Ainakin isoa. Vanhimman talonpaikan pikkupuu, joka teki kitkeriä omenoita, ei tainnut kelvata.

   Täkäläisille rusakoille maistuu nyt pensas kuin pensas. Lumi on osaksi sulanut, mutta sen alta paljastuu vain märkää kuollutta heinää.

   Poista