30.1.2016

Nastapakko

Miksi liukuesteistä ja nastakengistä on tämän vuosituhannen puolella tullut välttämättömiä talvivarusteita?

Ei niitä ennenkään tarvittu.

Jalkakäytävillä pysyi hyvin pystyssä lounaisen Suomen kaupungeissa, joissa lämpötila sahasi plussalta miinukselle ja takaisin.

Ulkomaisista kengänpohjistako tämä johtuu?

Vai siitä, ettei katuja hoideta? Kansa luistelee iljanteilla ja kahlaa jääjärvissä.

Asenne tuntuu olevan se, että liukuesteitä on pakko käyttää. Että on oma vika, jos lähtee ulos ilman niitä ja halkaisee kallonsa.

Liukuesteet voivat sopia koiraväelle ja kuntoilijoille, jotka vain ulkoilevat eivätkä poikkea kauppoihin tai nouse kulkuneuvoihin.

Asioitaan hoitelevalle nastavehkeistä on pelkkää vaivaa.

Haluan kunnolliset talvisaappaat ja hiekoitetut jalkakäytävät.

P.S.
Ei liukastelu ole mummojuttu. Työikäiset ovat varsinainen riskiryhmä, ja jopa puolet nurin lentäneistä on alle 30-vuotiaita.

6 kommenttia:

 1. Yksi syy löytyy kengänpohjista. Ne tehdään nykyisin muovisekoitteesta. Ennen vanhaan talvisaappaiden pohjat olivat täyskumia. Kyllä kumipohjaisia talvikenkiä vielä nykyäänkin saa, mutta ne ovat tosi kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa haluan ehdottomasti yhdet kumipohjaiset, maksoi mitä maksoi. Minulla on kyllä arkikengät, mutta kilometrit alkavat jo tuntua ja näkyä sekä karvavuorissa että päällisessä. Hienostelusaappailla en uskalla näillä kaljamilla astua ovesta pihalle.

   Poista
 2. Ensin valmistetaan huono tuote ja sitten siihen on pakko ostaa lisävarusteita. Ei niin mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Nykyaika muistuttaa epäilyttävästi tosivanhojen kertomuksia pula-ajasta. Nyt saa kahvia, mutta kaikki muu vaikuttaa korvikkeelta.

   Poista
 3. Osta huopaset. Pohjat pinnoitettu kumilla. Kansainvälistä muotoilua. By Lahtiset. Lämmittää, ei liukastu, muodikkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea! Huopaset toimisivat varmaan juuri sellaisilla keleillä, kun on pakastunut ja sileän jään päälle satanut irtonaista lumihöttöä. Siinä on äkkiä nurin. Meteorologit ovat vähän sitä mieltä, että talvi saattoi jo mennä, mutta ennen ensi talvea on pakko päästä huopaskauppaan sovittelemaan. (Lisäksi Hesassa täytyy olla vetisen ja liukkaan kelin talvikengät.)

   Poista