1.7.2015

Blogi on kotieläin

Yhdeksän bloggaajaa kymmenestä lopettaa kolmessa kuukaudessa. Luultavasti nämä blogien kehtokuolemat johtuvat siitä, että ylläpito hotkaisee liian suuren osan bloggarin vapaa-ajasta.

Jos tavoitellaan mainetta ja mammonaa, on pakko sinnitellä. Pelkästään huvin vuoksi bloggaava antaa helpommin periksi.

Blogia voi verrata kotieläimeen muutenkin kuin siksi, että se vaatii jatkuvaa läsnäoloa ja hoitoa.

Puhtaat yhden asian blogit kehittyvät rotunsa näköisiksi, mutta epämääräisistä seikkailuista voi syntyä mitä tahansa. Aamulyhyet on malliesimerkki: nimen mukaisia tosilyhyitä juttuja ilmestyy harvoin.

No, vapaus tässä parasta onkin. Saa kirjoittaa juuri siitä, mistä haluaa, ja vielä omalla tyylillä.

Blogi on tietysti sosiaalinen eläin. Se loikottelee kylillä aiheiden perässä, ja kommentoijat saavat mieluusti johdatella sivupoluille. Mistä haluat lukea?

6 kommenttia:

 1. Jotakin tavallisesta arkielämästä. Siitä lukee mielellään, kun omassakaan ei ole mitään erikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta! Pitää kehitellä. Olen kuvitellut, että pitäisi olla vaatteita ja sisustusta ja muuta hohdokasta, että ihmiset kiinnostuisivat.

   Poista
 2. Tykkään muisteloistasi, mietteistäsi ja kommenteistasi. Sinulla on syvällistä sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistelemista olen yrittänyt rajoittaa, koska jotkut ärsyyntyvät keskustelussakin, jos satun mainitsemaan entiset ajat. Pitäisi varmaan löysätä ohjia ja antaa mennä.

   Olen tajunnut, että vanhat ihmiset muistelevat harvemmin kuin yleensä ajatellaan. Sitä vain näkee, miten paljon asiat ovat muuttuneet, ja tulee sanoneeksi asian ääneen. Vaikka sen, että opettelin kirjoittamaan puuvarrella, metallisella kynänterällä ja musteella, mutta nyt teksti syntyy näppäimistöllä.

   Poista
 3. Kirjoita sitä mitä itse haluat. Se on parempi koska vaatteita ja sisustuksia on netti täynnä. Kuvat olisivt mukavia mutta tästä olen kai sanonut jo ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat, tosiaan... En vain jotenkin ole saanut niistä kiinni. Ja päätin, etten osta kesävaatteita. Nyt on jo heinäkuun puoliväli, ja jos lämpimiä ilmoja vielä tulee, käytän vanhoja riepuja. Ei ole mitä esitellä. ;)

   Poista